Vi anbefaler leverandøren her

Haekkeklipper.dk

Akku hækkeklipper (2024)

Er du så heldig at have anskaffet dig et hus med en skøn have, så er det som oftest sådan, at der følger lidt arbejde med.

Hække, buske og træer skal holdes nede, hvis ikke haven skal være en vildtvoksende skovhave.

De fleste har her brug for en hækkeklipper, og der er nok at vælge imellem.

Vi vil forsøge at guide dig gennem junglen.

Så hvis du har besluttet dig for en akku-variant, så gør vi dig klogere på netop denne type i guiden herunder, hvor vi kigger lidt nærmere på denne type, hvad det er for en slags, og hvad du skal overveje og være obs på inden køb.

Hækkeklipper

Vores bud på Den bedste akku hækkeklipper

Sorter efter pris:

Prisinterval
Prisinterval - slider
DKK49DKK7.049

Prissortering:

Sorter efter pris:

Prisinterval - slider
DKK49DKK7.049

Vi anbefaler:

Vi anbefaler webshoppen her til køb af hækkeklippere. Klik på linket og se det store udvalg.

Akku hækkeklipper - batteridrevet og uden ledning

En akku-hækkeklipper er en hækkeklipper med batteri. Generelt er det en lille og forholdsvis let hækkeklipper og da den ikke har ledning, er den rigtig nem at have med sig rundt i haven. Det er uanset om du lige skal klippe busken udenfor vinduet, eller have de nederste små grene af de høje træer helt nede bagerst i haven. På grund af den lave vægt, kan du sagtens holde hækkeklipperen op i højderne et godt stykke tid, før du bliver træt i armene og skal have en pause.

En akku hækkeklipper er forholdsvis billig at købe og ligeledes rimelig billig at få repareret, hvis den skulle gå hen og gå i stykker.

De fleste batterier holder i ca. 60 minutter og skal derefter lade i 60-90 minutter. Det giver nogle gode, naturlige pauser for dig, som går og pusler med lidt forskelligt i haven og ikke vil anstrenge din ryg og dine armer for meget med ensformigt arbejde.

Ellers kan du kan med fordel købe et ekstra batteri til hækkeklipperen, hvis du forventer at bruge den i over en time ad gangen. På den måde kan du blot skifte batteri og lade det op, mens du bruger det andet.

Akku hækkeklipperen er normalvis meget støjsvag, virkelig nem at håndtere og super fleksibel i haven. Den kan sagtens klare hækken, buskene og små grene på træerne, og kommer kun til kort overfor de større, tykke grene.

Til almindeligt havearbejde er det derfor ofte den bedste løsning til en god pris og samtidig skal du hverken bekymre dig om den irriterende ledningslængde eller det pinlige Co2 udslip, som ved de to andre typer hækkeklippere.

Hvilken type akku-hækkeklipper skal du vælge?

For at du kan sikre dig du har valgt den helt rette type, så går vi herunder igennem de to andre typer af hækkeklippere, så du kan blive klogere på forskellen – og også sikre dig, at du vælger den rette type og model til din hæk.

Hækkeklipperen med ledning

Hækkeklipperen med ledning kan langt hen ad vejen sammenlignes meget med akku hækkeklipperen. Også denne hækkeklipper er let og lille og vil derfor være fin til at klippe selv den høje hæk, hvor du skal have armene helt op over hovedet. Specifikationerne minder meget om den batteridrevne hækkeklipper og den vil kunne klare mange af de samme opgaver. Denne type hækkeklipper er også på omtrent samme niveau i forhold til priser både i indkøb og reparation.

I forhold til akku hækkeklipperen er der dog en klar ulempe i at skulle have styr på ledningen hele tiden.

Ledningen giver nogle begrænsninger, da det kræver at du har et tilgængeligt strømstik indenfor rækkevidde. Dette problem kan kommes delvist til livs med en god kabeltromle, men ændrer ikke på at du hele tiden skal være opmærksom på, hvor din ledning er. Jo mere ledning du har med at gøre, jo mere opmærksom skal du være for ikke at komme til at klippe den over ved et uheld.

Fordelen ved denne type hækkeklipper er selvfølgelig at den altid er klar og ikke skal stå og lade op, men ledningen begrænser dig og gør hækkeklipperen langt mindre fleksibel.

Hækkeklipperen med benzin

Den benzindrevne hækkeklipper er af en noget anden kaliber end de to førstnævnte hækkeklippere. Den benzindrevne hækkeklipper er noget kraftigere og her findes modeller som sagtens kan klare de tykke grene og selv den mest genstridige hæk, der har vokset vildt i årevis.

Desværre betyder det også, at hækkeklipperen med benzin koster en hel del mere, både i anskaffelse og reparation, og dertil skal du også købe benzin. Den kraftfulde motor er tungere og lydniveauet er betydeligt.

I sammenligning med akku hækkeklipperen er den benzindrevne hækkeklipper næsten lige så fleksibel. Den er ikke begrænset hverken af ledningslængde eller batteritid. Den kan tages med overalt i haven og kan klare alle typer opgaver.

Dog er den tung og du skal have nogle gode overarme for at kunne holde den over skulderhøjde i længere tid. Dertil skal du være villig til at leve med larmen og selvfølgelig også Co2 udslippet. Den benzindrevne hækkeklipper er god til dig, der skal bruge en hækkeklipper med masser af kraft i og ikke kan nøjes med en billigere model. Har du næsten kun almindeligt forefaldende havearbejde, så skal du nok stadig overveje en akku hækkeklipper og tage de store grene med en almindelig sav.